Автор: Lyudvik | Май 16, 2010

ФІНАНСОВІ ГЕРОЇ БІБЛІЇ.


Коли досліджувати Слово Боже, то можна прийти до наступного висновку — люди согрішають тому що:

  1. Протилежна стать. Бог сотворив людину так, що в неї є потяг до протилежної статі і коли цей потяг не контролювати, то обов’язково впадеш в гріх;
  2. Влада або слава. Коли люди починає займати певне положення, то зразу може наступити гордість. Бог каже – умаляйтесь;
  3. Гроші. Все що навколо нас має певне відношення до грошей. І коли їх не контролювати, то вони починають контролювати нас.

І в даній лекції я хочу звернути нашу увагу на те, як Біблійні герої справлялися з грошима (багатством), що робили вони такого особливого, щоб багатство немало на них впливу.

Ці люди про яких мова піде нижче, стали фінансовими героями, тому що вони були фінансово вільні, вільні від влади грошей.

¨    Ми повинні вчитися фінансових принципів, якими користувалися Божі люди. Тому що чим більше ми знаємо фінансових принципів і живемо ними, тим більше Бог може нам дати. Але це не означає, що ми обов‘язково станемо багатими.

ПР. Одного разу я запитав одного Голову колгоспу: “За рахунок чого ви стали кращим головою колгоспу в цілій області? Яка в вас освіта?

q  Я педагог за освітою і фахом! Але … . Коли мене вибрали Головою колгоспу, то перше, що я зробив, взнав хто з других голів колгоспу робить дуже добре. Один дуже гарно вирощував пшеницю, другий картоплю і т.д. Дальше я напросився, щоб перейняти в них досвід, і пізніше впровадив це в своєму колгоспі. От і вся мудрість!

Якщо ці люди про яких ми поговоримо нижче мали великий успіх в своєму земному житті і також були використані Богом і мали Його благословіння, то чому нам не повчитися в них  і мати можливо ще більший успіх в перемозі над дияволом і в прославленні нашого Господа Ісуса Христа.

І. АВРААМ!

  1. Не був прив’язаний до місця проживання.

В нього була перемога над фінансами. Він залишив свою землю, великий достаток (свій туалет, ванну, машину), він був дуже заможною людиною, і пішов в пустинний край, бо цього захотів Бог.

Сара в мене чудова ідея: — йдемо в пустиню і будемо жити в палатці. І Сара з радістю крикнула: — я давно чекала такої пропозиції!!!

Я думаю, що все було не так. Але для того щоб нас сильно використовував Бог необхідно дві речі:

q  Пройти через крайню бідність (коли в нас з дружиною, після п’яти місяців спільного життя, не залишилося жодних запасів, то ми ревно молилися і нікого крім Бога не просили. Ця бідність нас з’єднала на завжди);

q  Не бути прив’язаним до місця проживання.

  1. 2. Все належить Богу.

Все що моє — твоє. Лот був зовсім інакшим чоловіком. І тому він зрадів від такої пропозиції і вибирає саме краще. Через 40 років найкраще місце перетворилося в найстрашніше. Авраам по своїй природі був дуже щедрим. І через рік в нього стає найбільше, так працює наш Бог. Деколи Бог дає нам бідність, деколи багатство, тому що він знає що нам потрібно. Все що є в нашому розпорядженні (одежа, житло, діти і т.д.) воно має бути власністю Бога. І коли хтось засягне на наше майно або чогось попросить, то ми можемо з радістю давати, бо воно належить Богу, а Він все контролює. І тоді ми маємо радісне життя без переживання.

ПР. Один брат був місіонером в джунглях. Він вирішив вирощувати ананаси. Але завжди як урожай тре було збирати, то місцеві жителі все крали. Він примінив багато методів щоб вони не крали, але все було безрезультатно. Пізніше він сказав: Господи нехай ті ананаси стануть твоєю власністю.  Після, ананаси почали пропадати, але він перестав переживати, і місцеві люди почали сильно хворіти. Коли вони його запитали, чому він перестав їх переслідувати, то він відповів, що ананаси вже не його власність а Божа. Вони сказали – забери в Бога ананаси назад!

ІІ. МОЙСЕЙ!

Благополуччя других, вище свого.

Виріс в самому багатому домі, в самій багатій сім‘ї. Найвища освіта. Мойсей ти вибрав собі дівчину. Глянь в тієї, які заможні батьки. Але він відказався від своєї репутації, вибрав захистити переслідуваний народ.

Мойсей має велику нагороду в небі. Він явився Ісусу Христу на горі коли Він переобразився!

ІІІ. ДАВИД!

  1. Піклувався про вбогих.

ІІ Самуїлова 6:18-23 “А коли Давид скінчив приносити цілопалення та мирні жертви, то він поблагословив народ Іменем Господа Саваота. І він роздав для всього народу, для всього Ізраїлевого натовпу, від чоловіка й аж до жінки, для кожного по одному буханцеві хліба, по одному кавалкові печеного м’яса та по одному виноградному калачеві. І пішов увесь народ кожен до дому свого. І вернувся Давид, щоб поблагословити свій дім. І вийшла Мелхола, Саулова дочка, навпроти Давида й сказала: Який славний був сьогодні Ізраїлів цар, що обнажався сьогодні на очах невільниць своїх рабів, як обнажується який з пустунів! І сказав Давид до Мелхоли: Перед лицем Господа, що вибрав мене над твого батька та над увесь дім його, і наказав мені бути володарем над Господнім народом, над Ізраїлем, буду веселитися перед Господнім лицем! І коли я буду погорджений ще більш від того, і буду низький у своїх очах, то при невільницях, що ти говорила, і при них я буду шанований! І в Мелхоли, Саулової дочки, по цьому не було їй дитини аж до дня смерти її.”

Давид давно хотів принести Ковчег в Єрусалим. Він користувався не Божими методами і тому нічого не виходило. Але коли він почав слухати Бога, то все вийшло і більше того. Він зробив дуже велике свято, накормив всіх голодних людей. На той час цар не збирав податків, і розданої їжі хватило б кормити царську сім‘ю п’ять років. Дружина назвала його тим, в кого пуста голова. А Давид сказав: якщо я навіть ще більше з неславлюсь, то серед невільниць я буду шанований.

Псалом 71 говорить про те, що буде дуже звеличений цар який піклується про бідних. І це дійсно так, тільки та країна стає економічно сильною в якій немає людей з протягнутою рукою. В свій час США і Англія могутньо зросли, бо забезпечили кожного жителя країни всім самим необхідним для життя. Якщо ми хочемо щоб в нашій сім‘ї був достаток, в нашій країні, то необхідно нам допомагати бідним і знедоленим, а президентові забезпечити малозабезпечених. І таке царство буде дуже могутнє.

  1. Віддав славу другим.

Давид хотів зробити Богові щось приємне. Пророк сказав, що це чудова ідея але Бог не хоче щоб ти строїв храм. Тоді Давид міг сказати – давайте всі ті гроші розпустимо. Бог сказав: Я хочу щоб не ти це зробив. Добре сказав Давид, я підготую для другої людини все необхідне. Нехай славу отримає Соломон я не маю нічого протів. Як важко буває в нашому житті, коли ти щось робиш а славу отримують другі. Давид в цьому питанні був досконалий, Він знав що вся слава має належати Господу в першу чергу. І тому його дії були такими чудовими. Давайте думати, коли ми щось робимо, про те яку славу воно принесе Господу, а не проте чи принесе воно славу нам.

ІV. ЄЛИСЕЙ!

Відказався від нагороди.

Люди прийшли і попросили допомогти, і хотіли дати подарунка, але Єлисей відказався. Ці люди не вірили в Живого Бога. А такі люди, 99% хочу відплатити і тільки  1% виразити вдячність. Ми маємо хотіти щоб люди дивувалися величі Божій. Єлисей сказав, що Бог про нього попіклується. Єлисей про себе не думав,  тому що тут був зв’язок між Богом і язичниками. Він сказав, що Бог якому він вірить віддячить йому. Якщо вам принесуть якогось подарунка – відкажіться. А для того щоб людина не образилась, скажіть нехай вона віддасть цього подарунка нужденній людині або на храм.

V. НЕЄМІЯ!

Працював безкорисно.

Він не отримував  заробітної плати, бо добровільно від неї відказався. Життя царя залежало від нього. І тому цар таким людям платив багато, щоб їх не змогли підкупити. Але Неємія відказався від зарплати. Господи ти хочеш щоб я це робив, то Ти повинен мене благословити. Скільки цар зробив після того для Ізраїльського народу. А Бог … – за 50 днів була відбудована Єрусалимська стіна!

VІ. ЗАКХЕЙ!

Очищення совісті.

Він брав в людей 100 доларів а віддавав пізніше 400 доларів – хороший бізнес неправда! Закхей втомився і хотів побачити Ісуса, може щось зміниться. В цієї людини була присутня жадність а також він був злодієм. Але все пройшло зараз, він став новою людиною, тому він роздав набагато більше ніж брав, і по цьому люди побачили, що він дійсно змінився. Якщо будучи невіруючою людиною вкрали в колгоспі  трактора, то після покаяння маєте віддати чотири! Це справжнє покаяння.

VІІ. ПАВЛО!

Не робив бо платять!

Хотів працювати сам, своїми руками кормити себе. Люди приходили дивитися як він працював і зшивав шкіри, які дуже смерділи. Це була одна із самих освічених людей того часу, член синедріону (міністр) в минулому. Деколи Павло приймає допомогу від людей, але він часто працював заробляючи на своє життя.

Одного разу мене попросила одна вдова розібрати сарай. Я підійшов до одного віруючого і запропонував йому, щоб ми разом пішли і розібрали цей сарай. І я почув відповідь – в нас вища освіта, ми займаємо певне положення, а в церкві є люди які могли б це зробити. І дійсно знайшлися крім мене ще двоє. Але коли я це зробив, то люди в нашій церкві повністю поміняли про мене думку, і по другому почали сприймати мої проповіді.

ВИСНОВОК,

Немає нічого прекраснішого, ніж бути вільному від влади гріха, від влади грошей!

Ми ніколи неповинні строїти своє життя на грошах. Пам’ятайте! Багата та людина, яка щедро дає, а не та яка багато має.

Я хочу служити Ісусу Христу а не грошам.

Одного чоловіка запитали, яка сама багата людина на землі? Він довго не думаючи з впевненістю відповів – та яка задоволена тим, що має на даний час.

Ви хочете отримувати завжди перемогу над фінансами, і мати великі Божі благословіння, вчіться від Біблійних фінансових героїв, Від самого Господа.

“І впадуть перед ним усі царі, і будуть служити йому всі народи, бо визволить він бідаря, що голосить, та вбогого, що немає собі допомоги! Він змилується над убогим та бідним, і спасе душу бідних, від кривди й насилля врятує їхню душу, їхня кров дорога буде в очах його! І буде він жити, і дасть йому з золота Шеви, і завжди молитися буде за нього, буде благословляти його кожен день! На землі буде збіжжя багато, на гірському верху зашумить, як Ливан, його плід, і народ зацвіте по містах, як трава на землі! Хай ім’я його буде навіки, хай росте, поки сонця, наймення його, нехай благословляються ним, будуть хвалити його всі народи! Благословен Господь Бог, Бог Ізраїлів, єдиний, що чуда вчиняє, і благословенне навіки Ім’я Його слави, і хай Його слава всю землю наповнить! Амінь і амінь! Скінчились молитви Давида, сина Єссея.”

Псалом 71:11-20


Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s

Рубрики

%d такие блоггеры, как: